Radyasyon Onkolojisi

Klinik Hakkında

    Kanserli dokunun veya bazı iyi huylu tümörlerin tedavisinin radyasyonla yapılması olarak tanımlanan radyoterapi, kanser tedavisinde kullanılan en eski ve en etkin tedavilerden biridir. Halk arasında Radyasyon tedavisi, Işın tedavisi ya da Şua tedavisi olarak da adlandırılmaktadır.

Radyoterapide kullanılan ışınlar, tedavi edilen bölgedeki kanser hücrelerinin büyümesini ve üremesini durdurmak ya da o hücreleri öldürmek amacıyla kullanılmaktadır.

  Radyasyon tedavisi çoğu durumda tümörü tam olarak yok edebilmektedir. Tek başına yapılabileceği gibi, bazen kemoterapi ile birlikte, bazı hastalarda cerrahi müdahale öncesi tümörü küçültmek amacıyla, bazı hastalarda ise cerrahiden sonra kalan kanser hücrelerini yok etmek amacıyla kullanılmaktadır. Kanser hastalarının yüzde 60-80’inde kanser tanısı konduktan sonra, en az bir kere radyoterapi ihtiyacı oluşmaktadır.

radyasyononkoloji2.jpg

 0cak 2011’de temeli atılan kliniğimiz, Kasım 2011’de hasta kabul etmeye başlamıştır. Uzman hekim, medikal fizik uzmanı, radyoterapi teknikeri, onkoloji hemşiresi, tıbbi sekreter ve personel ile hizmet vermektedir.

       Kliniğimiz, günde 50 hastaya radyoterapi uygulayacak kapasiteye sahiptir. Birimimizde, ayrıca destek ünitesi de bulunmaktadır. Bu şekilde hastalarımıza hormonoterapi, eş zamanlı kemoterapi ve destek tedavisi hizmeti de verilebilmektedir.

Rutinde ayaktan hizmet vermemizin yanı sıra, Onkoloji birimine ait 10 yatak kapasitesi sayesinde, gerekli durumlarda hastalarımıza yataklı birimde de hizmet verebilmekteyiz. 

       Gelişmiş bilgisayarlı planlama sistem ve sahip olduğumuz tedavi cihazı sayesinde, hastalarımıza 3 Boyutlu Konformal Radyoterapi hizmeti verebilmekteyiz.

14 Ocak 2022