HASTANE ÇALIŞANLARI KÖK HÜCRE BAĞIŞINDA BULUNDU
22.04.2019

Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesin’de, ilik ve kök hücre nakli bekleyen hastalara destek olmak amacıyla Radyoloji çalışanları tarafından kan ve kök hücre bağışı kampanyası gerçekleştirdi.

Hastane girişinde, Hastane personeli ve vatandaşlar tarafından ilik ve kök hücre nakli bekleyen hastalar için Kızılay’a bağış kampanyası düzenlendi. Kampanya vatandaşlar tarafından’da yoğun ilgi gördü. Kan ve kök hücre bağışında bulunarak kampanyaya destek olmak isteyen Vatandaşlar ve Hastane çalışanları kendilerine verilen formları doldurup tek tek muayeneden geçerek kan değerleri ölçüldü. Ardından herhangi bir sağlık sorunu bulunmayan ve bağış için bir engeli olmayan bağışçılar kan ve kök hücre bağışında bulundu.

Kampanyanın oluşmasında büyük emeği olan Hastanemiz Radyoloji Doktoru Yasin Akın; Kök hücrenin özellikle lösemili hastalar için büyük bir önem arz ettiği belirterek, Öykü Arin gibi birçok çocuğumuza umut olabilmek adına bu projeyi başlattık. Dolayısıyla Hastane olarak çok anlamlı bir çalışmayla hastalıklara umut olmayı hedefliyoruz. Bize bu noktada destek veren Hastane İdaresine, Kızılay’a, personelimize ve vatandaşlarımıza teşekkür ederiz. Buradan herkese şunu hatırlatmak istiyorum, kan ve kök hücre bağışı hayat kurtarıyor. Bağış kampanyası ile kan ve kök hücre bekleyen hastalarımızın umutlarına ışık olabilirsek ne mutlu. Bu anlamda herkesi 3 tüp kan vererek ilik ve kök hücre bekleyen yüzlerce hasta için bağışta bulunmaya davet ediyoruz” dedi.

Kan ve kök hücre bağışının, ilik ve kök hücre nakli bekleyen binlerce insanın hayatını kurtarmanın yanı sıra bağış yapan kişinin sağlığını da olumlu yönde etkilediğini belirten Hastane Başhekim V. Dr. İdris Dağ, kan bağışının hem toplumsal hem de kişisel açıdan çok önemli olduğunu söyledi. Kan bağışı sonrasında vücudun yeni kan ürettiğini ve bunun vücut için yararlı olduğunun altını çizen Dr. Dağ, “Her yıl binlerce insan bir kaza ya da hastalık sonucunda kan bulamadığı için hayatını kaybetmektedir. Buna karşılık yapılan araştırmalarda kan bağışının çok az olduğu görülmektedir. Sağlığı yerinde olan, kan verebilme kriterlerini taşıyan herkesin kan bağışında bulunmaları konusunda daha duyarlı davranmaları gerekmektedir.”dedi.

• kok-hucre-manset.jpeg
  • kok-hucre (1).jpeg