ÇALIŞANLARIMIZLA YIL SONU DEĞERLENDİRME TOPLANTISI YAPILDI

Hastanemizin Ana bina konferans salonunda çalışanlarımıza yönelik Hastane Başhekim V.Dr.İdris Dağ tarafından 2018 yılı Değerlendirme Toplantısı düzenlendi.

Tüm sağlık çalışanlarımızın yoğun katılım gösterdiği toplantıda konuşan Dağ, Hastanemizin her geçen gün çok daha iyi bir konuma geldiğini belirterek şunları kaydetti; “Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi olarak Ana Bina, Haliliye Ek Hizmet Binası, Devteşti Semt Polikliniği, Karaköprü Semt Polikliniği, İpekyol F.T.R. Merkezi ve Toplum Ruh Sağlığı Merkezi(TRSM) ile 6 yerde hizmet veriyoruz. 2017-2018 yılı verilerine bakıldığında 2017’de toplam muayene olan hasta sayısı 1.971.074 iken 2018’de bu rakamın 2.257.669 olduğunu görüyoruz. Hastanemizde tedavi gören hasta sayısının geçen yıla oranla artmasına rağmen il dışı sevklerimizde ciddi bir azalma söz konusu, Göreve geldiğimizde sağlık kurulu rapor sonuçları 60 gün gibi uzak bir tarihte verilirken Sağlık Kurulundan sorumlu Başhekim Yrd. Uzm. Gülben Saraçoğlu’nun çabalarıyla sonuç verme işlemleri aynı gün içinde sonlanacak şekilde düzenlendi. MR, USG ve BT Randevuları 50 gün sonraya verilirken Radyoloji Doktorlarımızla yaptığımız görüşmeler sonucu MR ve BT çekimlerini aynı güne, USG randevularını ise 7 güne indirdik. “ dedi.

2018 yılından itibaren yapılan ve yapılması planlanan proje’lere de değinen Başhekim Dağ, Elektro Konvülsif Tedavi hizmeti Ocak 2019 tarihinden itibaren hizmet vermeye başladığını belirterek “Haliliye Ek Bina Acil Laboratuarının kurulumu tamamlandı ve faaliyete başladı.Yenidoğan Küvez Sayısı Arttırılması Çalışmasında 25 yatak kapasitesinden ilk etapta 45 küveze çıkarıldı, Kademeli olarak 80 küveze çıkartılacak. E-Order`a Geçiş Tüm hastanede sağlandı. Tıpta Uzmanlık Eğitim Kurulu (TUEK) oluşturuldu, web sayfasında işleyiş ve mevzuatı ilan edildi. Sağlık Turizm’i için komite kurulu oluşturuldu. Kronik Yara ve Diyabetik Yara Bakım polikliniği hizmete açıldı. El Cerrahi polikliniği hizmete açıldı. Dil ve konuşma polikliniği gibi çok önemli bölümlerin Hastanemiz bünyesinde hastalarımıza hizmet veriyor olması bizler için sevindiricidir.”dedi.

2019 yılındaki Hedeflerimizde ise Yanık Merkezinin faaliyete geçirilmesi olduğunu belirten Dağ, Bununla birlikte Girişimsel Radyoloji Ünitesinin eksiklikleri tamamlayarak hizmete başlanması, Üçüncü Anjiyografi cihazının temini, ERCP eğitimlerinin tamamlanıp cihaz ekipman temini sonrası ünitenin hizmete açılması, Endoskopik USG (EUS) işlemine başlanması, Böbrek Nakli Cerrah eğitimleri tamamlanıp Nefroloji, Üroloji ve Girişimsel Radyoloji Ünitesi işbirliği ile böbrek nakillerine başlanması, Böbrek biyopsisi için Nefropatoloji eğitiminin tamamlanıp Nefroloji ve Girişimsel Radyoloji Ünitesi ile işbirliği halinde böbrek biyopsi işlemlerine başlanması, Hemodiyaliz hasta kapasitesi arttırılması suretiyle sevk oranlarının azaltılması, Periton Diyalizi Ünitesi kurulup faaliyete geçilmesi, Yeni doğan küvez sayısının en geç 3 ay içinde 80`e çıkılması, Ameliyathane-Sterilizasyon Ünitesi düzenlenmesi, Palyatif Bakım Merkezi`nin Ocak ayı içinde faaliyete geçirilmesi, Kornea Nakli hekim eğitimi planlanması sonrası nakillere başlanması, Vitrektomi hekim eğitiminin tamamlanması ve operasyonlarına başlanması, Yardımcı Üreme Teknikleri(Tüp Bebek) hekim eğitimi tamamlanıp merkezin faaliyete geçilmesi, GETAT (Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp) Kliniği kurulması, PET-CT ünitesinin kurulması için gerekli çalışmaların yapılması, Haliliye Ek bina Çocuk YBÜ`nin 6 yatakla faaliyete geçilmesi, Uyku Bozuklukları Ünitesi kapasitesini 4 yatağa yükseltilmesi gibi hedeflerinin olduğunu söyledi.

• yılsonu-degerlendirme-manset.jpeg
  • yılsonu-degerlendirme (5).jpeg