HASTANEMİZDE DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜ KUTLAMASI YAPILDI

Hastanemizde Sağlık-Sen Şanlıurfa Şubesi tarafından “3 Aralık Dünya Engelliler Günü“ münasebetiyle engelli sağlık personellerine yönelik kutlama düzenlendi.

Sağlık-Sen Şanlıurfa Şube yönetimi tarafından, hastanede farklı görevlerde ve farklı birimlerde çalışan engelli personeller bir araya getirilerek yaş pasta kesimi ile kutlama yapıldı. Etkinliğe Engelli personellerimiz, Sağlık-Sen Şanlıurfa Şube Başkanı Abdulkadir Yabir ve yönetimi katılırken, Hastane Başhekim V. Dr. İdris Dağ, Başhekim Yrd. Uzm. Dr. Gülben Saraçoğlu, Destek Hizmetleri ve Kalite Müdürü Abdulkadir Güneş, İdari ve Mali İşler Müdür Yrd. Yusuf Çelik ‘te hazır bulundu. Engellilerin sosyal hayata katılımı ve çalışma hayatında yer almalarının önemine vurgu yapan Sağlık-Sen Şanlıurfa Şube Başkanı Abdulkadir Yabir, Sendika adına 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nü kutladı.

Çalışan engelli personellerimizin 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nü kutlayan Hastane Başhekim V. Dr. İdris Dağ, şunları kaydetti:

"Kimisi bolluk ve rahatlık içinde yaşarken kimisi bazı uzuvları ve yetileri olmadan yaşamakta. Engel, beden ve zihinde değildir, asıl engel onları görmeyen gözlerde, onlara ulaşmayan kollarımızda. Engelli demek, dört duvar arasına hapis olmak, ailesine, topluma yük olmak değildir, tam tersine herkes gibi engelli arkadaşlarımızın da hayatın her alanında yapabilecekleri işler, sağlayabilecekleri katkılar vardır. Önemli olan arkadaşlarımıza bu fırsatı tanımaktır. Engelli personelimizle çalıştığımız zaman fark ettiğimiz o kadar güzel huyları, karakterleri, özellikleri var ki, onlar bende olmadığı için ben kendimi engelli görüyorum. O yüzden diyorum ki engelsiz insan yoktur."

• dunya-engelliler-gunu (6).JPG
  • dunya-engelliler-gunu (7).JPG