YÜKSEK RİSK TAŞIYAN HASTAYA AÇIK KALP AMELİYATI BAŞARIYLA UYGULANDI

SBÜ Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesinde 57 yaşındaki Vatha İRENCİK adlı hastaya Op.Dr. Alaa HIJAZI tarafından açık kalp ameliyatı yapıldı.

Nefes darlığı şikayetiyle hastaneye başvuran hastanın yapılan tetkiklerinde kalbin 2 kapağında ( Mitral ve Triküspid ) ileri yetmezlik ve kulakçıklar arasında doğuştan delik (Atriyal Septal Defekt) tespit edilerek ameliyat kararı verildi. Hasta ameliyata alındı, Mitral kapağı değiştirildi, doğuştan delik kapatıldı ve Triküspid kapak onarıldı. Şifa ile taburcu edilen hastanın ameliyatı Op.Dr. Alaa HIJAZI ve Op. Dr. Mustafa ABANOZ tarafından gerçekleştirildi.

Başarılı geçen ameliyatın ardından konuşan hastanın oğlu Mehmet İrencik ise; “Annem 4 yıldır kalp hastası, kilolu olmasında dolayı nereye götürdüysek olumlu cevap alamadık. Bazıları ameliyattan sağ çıkmaz dediler. Son olarak Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesine getirdik burada Kalp Damar Cerrahi Doktoru Op.Dr. Alaa HIJAZI tarafından başarılı bir ameliyat yapıldı. Annemin durumu şimdi gayet iyi, emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi.

Bu başarının ekibin başarısı olduğunu belirten Op.Dr. Alaa HIJAZI, “Nitekim anestezi ekibi, ameliyathane hemşirelerimiz, Perfüzyonistlerimiz, kalp damar cerrahisi yoğun bakım ve servis hemşirelerimize ve personellerimize teşekkür ediyorum” dedi.  Kalp Damar Cerrahi Klinik Sorumlusu Op. Dr. Mustafa ABANOZ ise “Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesinde kalp damar cerrahisi olarak bu yıl 170’den fazla değişik kalp ameliyatları başarıyla gerçekleşmiş olup hastalar şifa ile taburcu edilmiştir” dedi.

Hastaların komşu illerdeki hastanelere gitmeye gerek kalmadan Hastanemiz bünyesinde tanı ve tedavilerini yaptırabilmesinin önemine değinen Hastane Başhekim V. Dr. İdris Dağ, Bu konuda yapılan çalışmaların iyi bir noktada olduğunu vurgulayarak, yıllardır çevre illere taşınmak zorunda kalan hastaların artık hastanemizde tedavi olabildiklerini, sadece Şanlıurfa’dan değil il dışından gelen hastalara da hizmet vermelerinin sevindirici bir gelişme olduğunu kaydetti.

• kdc-ameliyat (1).jpg
  • kdc-ameliyat (2).jpg