HALİLİYE EK BİNADA İLK DOĞUM GERÇEKLEŞTİ

Şanlıurfa Mehmet Akif İnan  Eğitim Araştırma Hastanesinin ek binasında kadın hastalıkları ve doğum servisi hizmete açıldı.

Gıda tarım ve hayvancılık bakanımız Ahmet Eşref Fakıbaba ve Milletvekillerinin girişimiyle İl sağlık müdürü ve Mehmet Akif İnan Eğitim Araştırma Hastanesi Başhekim V. Dr.İdris Dağ’ın yoğun çalışmalarıyla Şanlıurfa'da önemli bir adıma daha imza atıldı. Hastaneler arasında bir çok hastaya hizmet vererek rekor kıran Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Eğitim Araştırma hastanesinin haliliye ek binasında Kadın doğum polikliniği ve tam zamanlı kadın hastalıkları ve doğum servisi hizmete girdi. Açıldığı gün ilk doğum vakası başarıyla gerçekleştirildi.

6 DOKTOR VE 11 EBE İLE HİZMETTE GİRDİ

Türkiye’nin en genç nüfusuna sahip olan ve doğum oranlarının çok yüksek olduğu Şanlıurfa da böyle bir hizmete öncülük yapan sağlık il müdürümüz Opr.Dr. Himmet Durgut ve Hastane Başhekim Vekili Dr.İdris Dağ  yaptıkları ortak açıklamada şunları söyledi.Haliliye ek binasında 6 doktor ve 11 ebe ile hizmete giren doğumhane açıldıktan sonra 1 sezaryan ve 2 normal doğum olmak üzere 3 doğum gerçekleştirdi. 24 saat hizmet verecek olan doğumhane Şanlıurfa'ya büyük bir faydası olacağı ve bu kapsamda bir çok kişiye daha iyi hizmet vereceği hedef olarak görülüyor. 3 doğum odası ve 3 travay odası ile Haliliye Ek binasında doğumhanenin açılması da diğer hastanelerin doğumhane yoğunluğunu rahatlatacağı ve daha sağlıklı bir şekilde doğumhanelerde hizmet verileceğini söyledi.

ŞANLIURFA'YA BÜYÜK HİZMET

Haliliye ek binasının kadın hastalıkları ve doğum servisinin açılmasıyla birlikte Şanlıurfa'ya büyük bir hizmeti daha  kazandıran ve bu projede emekleri olan başta Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Şanlıurfa Milletvekilleri, İl Sağlık Müdürü Himmet Durgut ve Hastane Başhekim V. İdris Dağ'ın büyük emekleri oldu.

• haliliye-dogum-1.jpeg
  • haliliye-dogum-2.jpeg