SEN İSTE YETER, KANSER ÇEKER GİDER

Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğü ve Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi tarafından 1-7 Nisan Kanser Haftası münasebetiyle Novada park Avm de farkındalık etkinliği gerçekleştirildi. Tedavi gören kemoterapi hastalarının kendi el emeğiyle yapmış olduğu " Sen İste Yeter, Kanser Çeker Gider" adlı yağlı boya resim sergisi vatandaşların gösterimine sunulurken, etkinlik alanında hazır bulunan Mobil Kanser Tarama aracında yer alan mamografi cihazı ve Hpv numune alma cihazıylada ziyaretçilerin kanser taramasından geçmesine olanak sağlandı. Taramadan geçen vatandaşlara ise farkındalık oluşturma amaçlı kırmızı çanta hediye edildi. Yapılan etkinlikte Hastanemiz Başhekim Yrd. Uzm. Dr. Gülben SARACOĞLU ve Halk Sağlığı Müdürlüğü Kanser Birim Sorumlusu Abdullah Alpay konu ile ilgili bilgiler verdi.