ŞANLIURFA’DA İLK DEFA BÖBREK BİYOPSİ’Sİ YAPILDI

SBÜ-Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Şanlıurfa’da bir ilke imza atıldı. Nefroloji Doktorları tarafından erişkin hastaya böbrek biyopsisi başarıyla gerçekleştirildi.

Bu nitelikli işlem Nefroloji Biriminde görevli Doç. Dr. Tuncay Şahutoğlu ve Uz. Dr. H. Bayram Berktaş tarafından yapıldı. Böbrek hastalıklarının ileri tetkik ve tedavisinde böbrek biyopsisinin çok önemli bir yeri olduğunu belirten Doç. Dr. Tuncay Şahutoğlu “Bugüne kadar bu işlemin ilimizde yapılamaması nedeniyle hastalarımız başka merkezlere sevk edilmekteydi. Şehir dışı sevklerinden kaynaklanan hasta mağduriyeti ve ekonomik kayıpların önlenmesi açısından bu işlemin hastanemizde yapılabilir hale gelinmesi önemli bir kazanımdır.” dedi.

İşlemi gerçekleştiren Hekimlerden Uz. Dr. H. Bayram Berktaş ise “Sağlık Bilimleri Üniversitesi ile ortak kullanım kapsamında üçüncü basamak bir hastane olması nedeniyle, ileri tetkik yöntemlerinden biri olan böbrek biyopsisinin Hastanemizde yapılması SUAM’ın vasfına önemli bir katkı sağlayacaktır.” Dedi.

Nitelikli işlemlerin yapılmasının yalnızca ilgili branşın değil, aynı zamanda diğer branşlarında bundan olumlu yönde etkilenmesine vesile olacağını söyleyen Hastane Başhekim V. Dr. İdris Dağ, “Hastanemizin tam kapasiteli üçüncü basamak sağlık merkezi olma yolunda hızla ilerleyeceğine inanıyor, bu işlemi ilimizde ilk kez başarıyla gerçekleştiren Nefroloji ekibimizden Doç. Dr. Tuncay Şahutoğlu, Uz. Dr. H. Bayram Berktaş ve Sorumlu Hemşire Meral Beyaz’ı hastanemize katkılarından dolayı kutlar, başarılarının devamını diliyorum.” dedi.

• bobrek-biyopsi-manset.jpeg
  • bobrek-biyopsi (1).JPG