SAĞLIK PERSONELLERİNE İLK DOZ AŞI UYGULANMAYA BAŞLANDI
05 Şubat 2021

Covid-19 aşısı için hazırlıkların tamamlanmasının ardından sağlık personellerine aşılama işlemleri Hastanemizde sabah 8:30 itibarıyla başladı.

Sağlık Bakanlığından gelen talimatla Türkiye’de eşzamanlı olarak başlatılan aşılama çalışmalarında ilk aşılar sağlık çalışanlarına vuruldu.

İlimize gönderilen aşıların daha önceden hastaneye gönderildiğini hatırlatan Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Kaya, Sağlık Bakanlığı tarafından verilen talimat ile aşılama çalışmalarına başlandığını söyledi. Başhekim Kaya konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada ise şu bilgileri paylaştı. “Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi olarak Covid-19 aşısı ile ilgili tüm hazırlıklarımızı tamamlamıştık. Sağlık Bakanlığımızdan beklediğimiz talimat gelince de aşılama çalışmalarımıza derhal başladık. Aşılamada belirlenen takvime göre önce sağlık çalışanlarımız aşılanacak. Daha sonra da belirlenen programa göre aşılama çalışmaları devam edecek. Bakanlığımız hastanemizde aşılamaya uygun 20 tane oda istedi. Bizde bu talimat doğrultusunda yaklaşık 20 odayı hazırladık. Aşılama ile ilgili fiziki mekânları oluşturduk. Aşılama sonrası gelişecek olan yan etkilerle ilgili bulunması gereken tıbbi malzemeler ve ilaçlar tedarik edildi. Ekibimiz şu an için görev başında. Aşılamalar MHRS randevusu oluşturan personellerimize uygulanmaya başlandı.” dedi.

• covid-asi-manset.jpeg
  • covid-asi (1).jpeg