1-7 EYLÜL EMZİRME HAFTASI ETKİNLİĞİ

Güncelleme Tarihi: 02/10/2019

Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğü Koordinesinde 1-7 Eylül Emzirme Haftası münasebetiyle Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi Halliye Ek Hizmet Binası ve Mozaik AVM Girişinde farkındalık oluşturma amaçlı eş zamanlı stantlar kurularak gelen ziyaretçiler bilgilendirildi.

Hafta boyunca devam edecek olan etkinlikte konuşma yapan Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Gülay Çardak, Emzirmenin önemine vurgu yaparak şunları ifade etti; ” Yaşamlarının ilk altı ayında bebeklerimize sunabileceğimiz en ideal besin maddesi sadece anne sütüdür. Altıncı aydan sonra ek gıdalara başlanmasıyla beraber, emzirmenin iki yaşına kadar sürdürülmesi ayrı bir önem taşır. Çünkü büyüme ve gelişmelerinin çok hızlı olduğu bu iki yıllık süre zarfında onları emzirmek, sadece o andaki değil ileri yıllardaki fiziksel ve ruhsal sağlıklarını da olumlu yönde etkiler. Anneler emzirerek kendi sağlıklarına katkıda bulundukları gibi bebekleri içinde ekonomik, sağlıklı ve zahmetsiz bir besleme şansı yakalarlar. Özellikle belirtmek istediğimiz mevzu sağlıklı nesillerin emzirilen bebeklerden oluşacağını halkımızla paylaşmak.” dedi.

Etkinliğe gelen ziyaretçilere bilgilendirme broşürünün yanında Lohusa şerbeti ikramında bulunuldu.